lørdag den 7. december 2013

7dec

Hele dagen igår kom der meget kraftige haglbyger, sikke et møj vejr, jeg valgt at blive mest muligt indedørs : )
Her til morgen skulle jeg over at træne, hold da lige op hvor var det glat, flot med al sneen, men glat : /
Min kære husbond har været flittig og kogt klejner de smager super godt, elsker en lun klejne.

Jeg har fået lavet leverpostejen i rigelige mængder ( Sebastian elsker den ) og er i fuld gang med surrippen, i år laver jeg kun en lille portion kun til Toni og mig ; )


Håber at jeg kommer igang med julebagningen i morgen, hvad med jer er i startet??

Rigtig god 7 dec og tak for jeres kommentarer de luner : ))

11 kommentarer:

  1. Uha de klejner ser lækre ud :)
    Her har jeg pebernødder i ovnen...

    God weekend

    SvarSlet
  2. Orv, sikke en dygtig husbond du har! Det er da vist godt du har været til træning i dag... ;)
    Bagte jødekager, haakonskager, brunkager, kanelcookies og nogle anti jule småkager med nødder og chokolade i sidste uge. I mandags bagte jeg vanillekranse. Satser på at koge klejner næste lørdag. Sammen med lagkagen til min fars 85 års fødselsdag om søndagen :D Så p.t. er jeg meget godt med... ;o)
    God weekend

    SvarSlet
  3. De ser bare læker ud, de klejner! Mhhh, sådan en nybagt llun everpostej smager himmelsk! Surrip - det kender jeg ikke... hvad er det? Noget traditionelt dansk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Surrip er en sønderjysk juletradition, som man vist skal være vokset op med for at elske store stykker kød (ribbensteg) koges i en blanding af eddike og vand+ salt.
      der tilsættes husblads og lauerbærblade. Serveres med rugbrød evt sennep evt rødbeder efter smag.

      Slet
  4. Dygtig mand du har.....når du sådan selv stikker af hjemmefra. haha.
    Lav du bare surrib - du behøver ikke gemme noget til mig. Det er altså FOR sønderjysk til min smag. Men nyd den bare....
    Jeg har folk til det grove her i år. Hun hedder Karen Volff. og hun får lov at bage de få småkager vi får brug for. Jeg synes, vi har så mange andre ting end lige nøjagtig jul, der trænger sig på.
    God lørdag aften til jer.

    SvarSlet
  5. Ja, ja jeg har også kogt klejner 160 stk og kaffekranse 85 stk det der surrips har jeg aldrig smagt, men det lyder da lækkert, sådan lidt a la sylte, og det skal jeg også i gang med. god weekend morkaren.

    SvarSlet
  6. Uhm det ser godt nok lækkert ud med alle de klejner. Skønt med sådan en mand, ká man låne ham en dags tid til at bage? ha ha Min kan og gør meget, men bestemt IKKE den slags ha ha.

    SvarSlet
  7. Herligt din kære mand lige ordenen klejnerne mens du "hoppe" rundt der oppe....fnis ;O)
    Hvor ser de klejner bare lækre ud....mums. ;O)
    Tænker også på at lave klejner i år.....men ved ikke rigtig om jeg vil, nu når mine vægge er fine nymalet. =0) fnis. Men går nok igang ugen op til jul, så er jeg sikker på at der bare er *lidt* tilbage til juleaften. :)
    Du må ha' en rigtig dejlig aften
    Knuzzz

    SvarSlet
  8. Vi har ikke været i gang med julebagning endnu, har tænkt på at det måske bliver til klejner i morgen. Her i huset er det mig der laver dejen, ruller og vrider, så får manden lov til at stå for kogningen.
    Dejligt med nogle mænd der kan være huslige

    SvarSlet
  9. Uhmmm... friskkogte lune klejner er bare bedst!
    Jeg har kun fået brunkagerne klaret endnu.
    Her er overhovedet ikke pyntet til jul, og det bliver der nok heller ikke med den arm jeg har i år :)
    Men der skal bestemt koges klejner og bages Gode Råd! Og så fik jeg en opskrift af morKaren i går jeg også skal teste ;)
    God søndag!

    SvarSlet