fredag den 16. december 2011

16 dec.

Kan se at min gammeldags hvidkål lige kræver en forklaring : )

Jeg er sønderjyde, og stammer fra Møgeltønder/Tønder, hvor det er tradition ; )

Det er ikke bare hvidkål, men Gammeldags hvidkål.
Man koger hvidkålen, presser al vandet ud, hakker det fint gennem en kødhakker. Derefter bliver det frosset.
Når man skal bruge det, bliver det laaaangtsomt tøet op, med smør og fløde salt og peber ; )
Det er ikke en stuvning. Nogen putter muskatnød i (jeg synes det ødelægger det) men smag og behag er jo forskelligt : )
Vi spiser også rødkål, som de fleste andre : ) vi har bare rød hvide farver på tallerken *GG*

Nu har Sebastian og mig meget snart juleferie hurra øj hvor bliver det dejligt : )
De to andre har ferie fra på onsdag : )

Lige et lille billede af en Elg jeg købte for et par år siden i Tivoli, det var mellem jul og nytåret, hvor rigtig meget er halv pris, så ham her skulle bare med hjem ; )


Håber i får en rigtig dejlig fredag, og tak for alle jeres dejlige kommentarer : )
Hvornår har i andre juleferie ?

11 kommentarer:

  1. det lyder spændende med det hvidkål! :) Dejlig elg, jeg synes de er så søde de elge. har også to stående i vinduet. eller de ligger ned ;P

    Hav en rigtig god dag og god weekend :)

    SvarSlet
  2. Det lyder ..... anderledes med den hvidkål. ;o)

    Børnene har 16 dages juleferie i år. Jeg holder de tre dage før jul og de tre dage efter nytår sammen med dem, mens deres far har fri mellem jul og nytår. Jeg smutter på arbejde i dagene mellem jul og nytår, men lur mig, om jeg ikke gør det til korte arbejdsdage. ;o)

    SvarSlet
  3. Ja det er rigtig hvidkål.
    Min mor var fra Silkeborg, og hun lavede det også sådan. Så derfor gør jeg også. Ikke noget med stuvning her. Vi tager den rene vare.
    Vi skal helt sikkert have muskatnød i, og så skal vi have kanel drysset på. Det samme som til risengrød.
    Jeg har engang mødt en fra Struer som spiste det på samme måde, men de skulle også have brun sovs på.
    Vi har allerede spist denne hvidkål flere gange i december, med kålpølser til. Uhms...
    Rigtig god 16. dec.

    SvarSlet
  4. Ja, egns bestemte retter skal man ikke kimse af. Håber i nyder juleferien. Jeg har først fri fra den 23-12 og jeg glæder mig, skal møde på arbejde igen den 2-1. God weekend. KH 10na

    SvarSlet
  5. Den opskrift og ret kendte jeg ikke, men jeg er jo også fra nordsjælland.
    Sød elg og god weekend og ferie. Jeg har først ferie fra d. 23

    SvarSlet
  6. Jeg har smagt gammeldags hvidkål... smager ok:-).
    En sød elg der pynter op hos jer.
    Ha' en god 16. dec

    SvarSlet
  7. Er det så det, som nogen kalder vredet kål?
    I vendsyssel var det stuvet hvidkål med flæsk og pølse som forret før anden og ris-a-la-manden - det var en fyldig julemiddag, kan jeg love dig.
    Sød elg.
    God weekend.

    SvarSlet
  8. Havde aldrig hørt om det med hvidkålen før, men man lærer noget nyt hver dag;0). Det er en rigtig sød elg. Kan I have en rigtig god ferie og weekend.

    SvarSlet
  9. Som hvidkåls elsker er jeg sikker på jeg ville kunne lide det, men jeg fik ikke rigtig fat i, varmer i det ikke? du skriver i tør det langsomt op, rør med smør og fløde, men skal det ikke lunes?
    sød elgsdyr og tak for dine søde kommentarer på min blog. juleknus morkaren.

    SvarSlet
  10. Så er jeg vel nok glad for, at jeg er sjællænder =D
    Din elg er ganske sød
    God juleferie
    KH lonol/Lonnie

    SvarSlet
  11. uhm elsker kål stuvet og i gryderetter.bruger det faktisk ret tit big smile.

    SvarSlet