torsdag den 16. december 2010

16dec

Sneen vælter ned, men ikke så meget (endnu) som de havde truet med : )
Jeg var ude og købe et par julegaver, nu mangler der kun 3 små gaver juhuu så er jeg færdig.

I går var jeg temmelig effektiv, fik lavet vaniljekranse, surrip, kogt og hakket hvidkål  (til gl. dags hvidkål)
Hvad er Surrip :
Jeg vil prøve at svare så godt jeg kan. Det er ribbensteg, uden svær, der er skåret i pæne store stykker. Kogt i vand og eddike. Der bliver lavet en gele af "suppen" og alt kommer i en skål, med lauerbær blade.
Spises kold, på rugbrød, mange spiser det med sennep, rødbeder.
Det smager surt, friskt øhhh nogen der kan hjælpe???
Jeg har vist nævnt det, men det ser ikke så indbydende ud, og mange vælger fra af den grund. Det er også en speciel smag, men jeg elsker det : )

Lige et billede af vaniljekransene

Og et billede af min gave i dag fra Faster
smukke hjemmehæklede blomster
Tak Susanne

Håber i alle får en god dag, med ikke al for meget sne : )


9 kommentarer:

  1. Kære Birgit.
    Tusind tusind tak for dit flotte kort og Marsmellows. Det var en rigtig dejlig overraskelse. Og minimarsmellows havde jeg ikke skaffet endnu. Så nu kan jeg endelig få lavet suppe ; )
    Knus Karina

    SvarSlet
  2. Hvor er du effektiv i madlavning og bagning.

    Din forklaring på surrib lyder rigtig. Det er faktisk som en skive stegeflæsk der smager surt og ligger i gele ! Det KAN godt spises af vi "ikke-sønderjyder" - men jeg tror, det er en fordel at være vokset op her. LOL. Men det ligger overalt i supermarkeder og lign., så der må være mange, der spiser det.

    Jeg holdt altså op med at koge hvidkålen selv for år tilbage. Frostpakkerne er OK, synes jeg.
    Gad vide om du har prøvet det ?

    Her regner det, og der er kun kommet lidt sne.
    Det tør, så der er meget glat i al det sjap.

    God torsdag aften til dig.

    SvarSlet
  3. Uhhh mums mums mums.. kender ikke det der surrip, og ville nok være liiiiidt tilbageholdende overfor det, men tusind tak for forklaringen :)

    SvarSlet
  4. De vaniliekranse ser rigtig gode ud :) Du må gerne sende en byge denne vej.. Skal nok stå klar til at gribe :D Rigtig god aften til dig og dine

    SvarSlet
  5. Surrib kender jeg slet ikke, men alt nyt skal da smages. Det kunne jo være det smagte godt og jeg vil nødig gå glip af noget godt *G*

    SvarSlet
  6. Flittige Bi! :) Jeg fik en stoooor dåse vanillekranse foræret af min niece - og de smager fantastisk - så dem slipper jeg for at bage selv. Har vist aldrig smagt surrib - men har set det - og ... nok derfor jeg ikke har smagt - hihi. Bager du så også "Gode Råd" ... når nu du laver andet Sdr. jysk - Det er ikke jul her hvis jeg ikke bager dem - ifølge sønnen min.

    SvarSlet
  7. Øøøh sne ???....vi har ikke fået så meget som et mikrogram af den slags idag her i Aalborg ;)
    Jeg har heller aldrig smagt surrib, men det er sikkert som med rigtig vendsysselsk grønlangkål - enten kan man li' det eller osse går man i en stor bue udenom ;)
    Skke fine blomster du har fået - dem glæder jeg mig til at se hvad du får ud af :)

    SvarSlet
  8. ja det har sneet meget idag men sikke flittig du har været med madlavning og bagning mums ser lækkert ud

    SvarSlet
  9. Hvor har du været flittig og de der vanillekranse er da lige til at spise
    Kender godt surrib, smager godt med sennep og rødbeder

    Ha en dejlig dag

    SvarSlet