lørdag den 13. december 2014

13 december 2014

Så blev der lavet vanijekranse, sidste år drillede de helt vildt. I havde nogle rigtig god forslag til hvad jeg havde gjort galt, bla. at dejen ikke var kold nok. Denne gang havde dejen fået lov at stå i køleskabet natten over, de blev ok men stadig ikke 100 % men fine nok : )
Tak for gode råd, i er fantastiske.


Morkaren spurgte igår Gode råd, dem kender jeg ikke, smager de godt? er det lidt a la pandekager eller vafler, spises de med syltetøj og sukker? dem har jeg altid kun hørt om men aldrig set eller smagt.

Det er en sprød vaflel, tynd smager lidt hen ad de vafler man bruger til gammeldags isvafler.

Her må i andre der bager Gode råd, gerne give jeres mening : )

Man spiser dem uden noget, som en kæmpe småkage . Man kan rulle dem, når de stadig er brandvarme, så der bliver et hulrum, hvor man så kan putte flødeskum, syltetøj i. Man kan også vælge at lave dem til kræmmerhuse og putte is i feks.
At spise dem som de er, er trationen og de er sønderjyske. Man laver dem til jul, eller når man feks har Sønderjyske kaffebord, eller bare når man har lyst : )))
Man skal bruge et specielt jern til at bage dem med, så de bliver tynde og får det smukke mønster.
Håber det gav mening : )
Tror jeg vil gøre sønnike glad, og starte på at lave leverposte.

Rigtig god 13 dec og tak for alle jeres dejlige kommentarer10 kommentarer:

 1. Tusind tak for det fine svar Mio, jeg kan godt se på billedet at i har en "vaffel" ligene fidus, jeg havde også et EL vaffeljern for år tilbage, men blev træt af at Max og vores tre drenge hele tiden krævede vafler, dine vanilje kranse ser da godt ud, at de nemt flyder ud er sikkert lidt for meget smør og et varmt køkken. knus morkaren.

  SvarSlet
 2. Dine vanillekranse ser rigtig lækre ud, og Karen har ret, prøv at fjerne en lille smule smør fra opskriften, det plejer at hjælpe.og så skal de være godt kolde, som du jo også gjorde

  SvarSlet
 3. Det er en meget fin beskrivelse af Gode Råd :) Jeg har planer om at lave dem i morgen :D
  Vaniljekransene ser da fine id og jeg er sikker på at de smager skønt!

  SvarSlet
 4. Vanillekranse slipper jeg for at bage - de bliver nemlig leveret af min niece - så det er nemt.
  Gode Råd bliver også kaldt krumkager. Jeg laver dem altid som store flade småkager - og her i hytten er det efter sønnens mening ikke jul uden Gode Råd *G*

  SvarSlet
 5. Jeg laver også gode råd - men jeg har et andet jern, som bager små stykker. De er dejlige sprøde og smager ligesom vafler til is - bare tyndere og delikate. Jeg laver også nogle, hvor det er ost og krydderier i - til en drinks er de perfekte. Så de er ikke kun gode til den søde tand :-).

  SvarSlet
 6. de ser lækre ud dine kager

  SvarSlet
 7. mums vaniliekranse.....flere smagsprøver. Fnis. ;O)
  Rigtig dejlig aften
  Knus

  SvarSlet
 8. Jeg har aldrig forsøgt mig med vanilikranse, har ikke noget til at presse dem, og pyt med faconen, det er smagen der er afgørende :)

  SvarSlet
 9. De ser ret lækre ud.
  God aften.

  SvarSlet
 10. Ang gode råd - kager, så skrev jeg om dem i julebloggingen i 2011.
  http://minscrapside.blogspot.dk/2011/12/6-december-scrapkort-og-gode.html?m=0

  Der er også et billede hvor krumkagejernet er at se. De kager Mio snakker om, hvori der kan puttes flødeskum eller is, er lavet på samme jern. Og det har intet med et vaffeljern at gøre.
  Og dejen er helt anderledes.

  Måske blev nogen klogere ?

  SvarSlet